Kitap Özetleri © 2024. Tüm hakları saklıdır.

Kitap Özetleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Tarih
  4. »
  5. Haçlı Seferleri: Arap Perspektifinden Bir Bakış

Haçlı Seferleri: Arap Perspektifinden Bir Bakış

kitapozet kitapozet - - 1 dk okuma süresi
24 0

Önsöz

Bu kitap, Haçlı Seferleri tarihini Arap cephesinden görüldüğü, yaşandığı Ve aktarıldığı haliyle anlatmak amacıyla yazılmıştır. İçeriği büyük ölçüde o dönemin Arap tarihçi ve vakanüvislerinin tanıklıklarına dayanmaktadır.

Giriş

Bağdat, Ağustos 1099. Ulu kadı Ebu Saad elHaravi, sarayın geniş divanına girerken, Haçlıların Orta Doğu’ya getirdiği felaketi anlatmaktadır. Kentten sürülenlerin dramını bizzat yaşayanlar elHaravi’nin huzurunda toplanmıştır.

Batı’nın Gelişi

Batı'nın Gelişi

Frenk birliklerinin Marmara Denizi’nden doğuya ilerlediği haberleri, Türk sultanı Kılıçarslan tarafından da doğrulanmıştır. Bu durum, genç sultanın korku ve endişe içinde olmasına neden olmuştur.

Kılıçarslan ve Aleksios

Türk sultanı Kılıçarslan ve Bizans Imparatoru Aleksios arasındaki ilişki, hem yakın hem de gerilimli bir durumu yansıtmaktadır. Kılıçarslan, fetih ve yağma düşüyle yanıp tutuşurken, Aleksios ise güvenliği için endişelenmektedir.

Mültecilerin Dramı

Kudüs’ün yağmalanması sonrası mültecilerin Bağdat’a gelişi, halife elMuztahzirbillah’ın duyarsız tavrıyla karşılanmıştır. Arap dünyasının istilacıya karşı seferber olması için yarım yüzyıl geçmesi gerekecektir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.